Державна науково-технічна бібліотека України інформує про поширення «Рекомендації зі створення та наповнення інформацією профілів дослідників на платформі ORCID» українською мовою.

Рекомендації розміщено у відкритому доступі на сторінці офіційного вебсайту Державної науково-технічної бібліотеки України.

Рекомендації створено на основі перекладу англомовного варіанту науковими фахівцями ДНТБ України відповідно до підпункту 4 пункту 7.6.5.1. Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2023 рік, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10.01.2023 р. № 15 та схвалено Комісією з питань доступу до електронних баз даних наукової інформації.

Нагадаємо, що у рамках співпраці з організацією ORCID Державною науково-технічною бібліотекою України розпочато роботу зі створення Національного консорціуму ORCID, участь у якому надасть можливість закладам вищої освіти та науковим установам України інтегрувати свої інституційні репозиторії, електронні архіви та внутрішні системи до системи ORCID. У зв’язку зі складною ситуацією в Україні організація ORCID скасувала для учасників майбутнього українського консорціуму сплату щорічних членських внесків на 2022-2024 роки.

Читайте більше матеріалів про ORCID на сторінці офіційного вебсайту Державної науково-технічної бібліотеки України.