Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначається День науки. З цієї нагоди молоді науковці університету долучилися до організації заходів.

На офіційній сторінці Студентського наукового товариства тиждень науки розпочався з публікації про видатних наукових діячів БДМУ: Кіршенблата,  Радзіховського, Савенка. Вклад цих науковців неоціненний не тільки для університетської науки, а й назагал для розвитку науки в Україні.

Подальша публікація була про досягнення наукових діячів нашого університету. Згадали такі винаходи як лікарський засіб «Етоній», УЗД-контрольована пункція та інші.

Окрім, опубліковано інформацію про внесок українських вчених, серед яких інновації Пирогова, Пулюя, Хавкіна та багатьох інших.

Було запрошено також закордонних науковців. Першу лекцію присвячену події провела спікерка з Португалії, неврологиня — Dr Liana Shvachiy. Вона виступила з доповіддю на тему: «Connecting minds and hearts: Lessons from a Neuroscientist and international volunteer».

Ще одним лектором став Dr. Christos Tsagkaris. Науковець доповів на тему: «From social injustice to social surgery: exploring the root causes of health disparities».

Обидві лекції збережено на офіційному ютуб-каналі Студентського наукового товариства.