Міжнародний день інтелектуальної власності щороку відзначається 26 квітня. Всесвітній день інтелектуальної власності – це чудова нагода відзначити силу інновацій та креативності й дослідити, як інтелектуальна власність підтримує прагнення будувати краще майбутнє. У 2023 році тема Всесвітнього дня інтелектуальної власності – Жінки та інтелектуальна власність: прискорення інновацій та творчості.

Сьогодні традиційно зорганізовують різноманітні заходи, присвячені інтелектуальній власності, до прикладу, виставки, ярмарки, фестивалі та інші. Вони мають на меті залучити увагу громадськості до проблем охорони інтелектуальної власності, збільшити рівень свідомості щодо її важливості та розвиток правової культури серед населення.

Цьогорічна кампанія Всесвітнього дня інтелектуальної власності – це можливість: відзначати дивовижні досягнення жінок-винахідниць, творців і підприємців у всьому світі та подвоїти зусилля для сприяння інклюзії та різноманітності в усіх сферах нашої роботи, щоб забезпечити розвиток інноваційних екосистем, доступних для всіх статей.