Національне агентство академічних обмінів (пол. NAWA) запрошує науковців із закордонних навчальних закладів із кандидатським ступенем на стажування в Польщі в рамках Програми імені Станіслава Уляма. Заявку можуть подати дослідники, які представляють різні галузі науки.
Програма Ulam NAWA передбачає приїзд до польських вищих навчальних закладів та науково-дослідних інституцій досвідчених науковців і таких, що подають надію, які мають щонайменше науковий ступінь кандидата наук. Передбачається, що вони активно долучаться до наукової діяльності цих інституцій, зокрема до реалізації дослідницьких проєктів та навчального процесу.
У рамках програми NAWA пропонує гранти для науковців, які репрезентують усі галузі науки і походять із різних країн світу, зокрема польських науковців які працюють закордоном. Це уможливить налагодження та поглиблення міжнародних контактів між польськими й закордонними інституціями.
Програма передбачає приїзд до Польщі з метою:
– реалізації наукових досліджень;
– проходження стажування;
– отримання матеріалів для досліджень або наукових публікацій.
Доповненням до окресленої діяльності може бути також проведення учасником програми занять в інституції, яка його приймає.
Перебування іноземних науковців у Польщі може тривати від 6 до 24 місяців. Учасник програми отримає на цей період щомісячну стипендію розміром 10 тис. злотих та кошти на покриття видатків на приїзд.
Повторно заявку на участь у програмі може подати також науковець, який має щонайменше науковий ступінь кандидата наук або еквівалентний ступінь, отриманий за кордоном (не в Польщі, – ред.), що разом із польським внз або науковим закладом отримав сертифікат Seal of Excellence у рамках програми «Marie Skłodowska-Curie Actions Individual Fellowships» у 2020 р. NAWA визнає цей документ як такий, що свідчить про відповідну якість заявки.
Прийом заявок на Програму імені Станіслава Уляма триватиме до 15.00 (за польським часом) 22 травня 2022 р.
Подати заявку та додатки можна англійською мовою (допускається подання копії диплома кандидата наук польською або латинською мовою) лише в електронній формі через сайт NAWA.