06, 08, 13 лютого відбулася 104-а підсумкова науково-практична з міжнародною участю конференція професорсько-викладацького складу Буковинського державного медичного університету (конференція внесена до Реєстру заходів безперервного професійного розвитку, які проводитимуться у 2023 році № 5500074).

Упродовж роботи 23 тематичних наукових секційних засідань у виступах доповідачів (більше 500 доповідей) знайшли відображення результати 40 тем науково-дослідних робіт, що виконуються кафедрами університету; у матеріалах конференції опубліковано 510 тезисів виступів співробітників університету та практичних лікарів, половину з яких склали публікації англійською мовою доступні у пошуковій системі Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі «URAN».

13 лютого 2023 року на пленарному засіданні конференції з вітальним словом до науковців звернулася В.о. ректора БДМУ – професорка Оксана Анатоліївна Андрієць.

На пленарному засіданні з доповіддю на тему: «Вплив пробіотиків на рівень Nlrp3-інфламасому у жінок із ендометріозом, асоційованим із безпліддям у комплексній підготовці до допоміжних репродуктивних технологій» виступила доцентка кафедри акушерства та гінекології, к.мед.н., доцентка Бакун О.В.

Головуючі профільних секційних засідань підвели підсумки роботи секцій конференції, зокрема виступили: завідувач кафедри фармакології, професор Заморський І.І., завідувач акушерства та гінекології, професор Юзько О.М. та завідувач кафедри медичної та фармацевтичної хімії, професор Братенко М.К.

Загальний підсумок у роботі 104 – ї підсумкової науково-практичної з міжнародною участю конференції професорсько-викладацького складу Буковинського державного медичного університету зробила проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професорка Грицюк М.І.