До Всесвітнього дня науки 7 листопада, в студентському читальному залі бібліотеки БДМУ, відбулася інформаційна година «Головні наукові відкриття  в медицині останніх років».

За останнє століття тривалість життя людини зросла більш ніж удвічі. Величезна заслуга в цьому медицини. Саме її розвиток робить можливим лікування складних хвороб.

Присутніх ознайомили з цікавими фактами, дослідженнями, відкриттями з історії розвитку медицини.

З сучасних винаходів студентам розповіли про успішне випробування вакцини проти ВІЛ, вакцини проти рецидивів раку, розробку штучної шкіри. Також мова йшла про повернення людям голосу за допомогою електродів, які зчитують імпульси в головному мозку; про розробку екзоскелету, що контролюється свідомістю та дозволяє рухатися паралізованій людині.

Викладачі закликали студентів вчитися, розвиватися, самовдосконалюватися і пам’ятати, що саме наука залишається рушійною силою прогресу людства.

Інформаційна година відбулася для студентів І курсу 1 гр., ІІІ курсу 1 гр. фахового коледжу БДМУ спеціальності «Фармація, промислова фармація» за підтримки викладачів коледжу Катерини Купчанко, Юлії Кропельницької.