07, 09, 14 лютого відбулася 103 – а підсумкова науково-практична з міжнародною участю конференція професорсько-викладацького складу Буковинського державного медичного університету. Цьогоріч – за дистанційною формою в синхронному режимі за допомогою сервісу відеоконференцій Google Meet, у зв’язку із необхідністю дотримання протиепідемічних заходів при пандемії коронавірусної інфекції.

Упродовж роботи 23 тематичних наукових секційних засідань у виступах доповідачів (більше 500 доповідей) знайшли відображення результати 40 тем науково-дослідних робіт, що виконуються кафедрами університету; у матеріалах конференції опубліковано 563 тезиси співробітників університету та практичних лікарів, половину з яких склали публікації англійською мовою доступні у пошуковій системі Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі «URAN».

14 лютого на пленарному засіданні конференції з вітальним словом до науковців звернулася в.о. ректора БДМУ – професорка Оксана Андрієць.

Засідання 103-ї підсумкової конференції БДМУ

На пленарному засіданні з доповіддю на тему: «Нейропротективна активність модулятора ГАМК-ергічної системи карбацетаму при експериментальній нейродегенерації різного ґенезу» виступила доцентка кафедри фармакології, к.мед.н., Кметь О.Г.

Головуючі секційних засідань підвели підсумки роботи секцій конференції – виступили: завідувач кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини, професор Нечитайло Ю.М., завідувачка кафедри кафедри фтизіатрії та пульмонології, професорка Тодоріко Л.Д. та завідувач кафедри анатомії людини імені М.Г. Туркевича, професор Кривецький В.В.

Загальний підсумок роботи конференції зробив проректор з наукової роботи, професор Іващук О.І.

За підсумками роботи 103-ї підсумкової конференції відзначено дипломами:

  • доцентку фармакології Кметь О.Г. за наукову роботу на тему: «Нейропротективна активність модулятора ГАМК-ергічної системи карбацетаму при експериментальній нейродегенерації різного ґенезу» у номінації «Досягнення у галузі фундаментальної медицини»,
  • асистентку кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Крецу Н.М. за наукову роботу на тему: «Електрокардіографічні маркери міокардіальної дисфункції у новонароджених із сепсисом» у номінації «Досягнення у клінічній медицині»;
  • доцентку кафедри анестезіології та реаніматології Нечитайло О.Ю. за наукову роботу на тему: «Діагностичне значення інфрачервоної термометрії у попередженні розвитку гнійно-некротичних ускладнень синдрому діабетичної стопи» у номінації «Перспективний науковий напрямок».
2-4-1024x543

Відповідальний секретар конференції, д.мед.н., професор кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини Безрук В.В.