Трансфер технології-основна форма просування інновацій, навичок, знань, технологій, науково-технічного прогресу. патенти на винаходи, інформаційні листи, нововведення, методичні рекомендації; патентне ліцензування; передача ноу-хау; інформаційний обмін у персональних контактах на семінарах, симпозіумах, виставках тощо; наукові дослідження і розробки при обміні ученими й експертами; проведення різними фірмами спільних розробок і досліджень.

 З 03.05.2021 р. припинено повноваження  Українського центру наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи та передано в ДО «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки медицина і фармація» при МОЗ України:

  1. 28 жовтня 2021 року був затверджений РЕЄСТР конференцій вузів на 2022 рік.
  2. Реєстр галузевих нововведень за 2021 р. – на розгляді ДО «Центру тестування» для подальшого формування «Переліку наукової (науково-технічної) продукції призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я» та друку за затвердженням МОЗ України.
Науковим відділом БДМУ розроблено Положення та Алгоритм дій щодо оформлення інформаційних листів та методичних рекомендацій за затвердженням Вченою радою університету, рекомендованих експертами МОЗ України за спеціальностями, при наявності Реєстру обов’язкової розсилки вищевказаних матеріалів (у вищі медичні (фармакологічні) навчальні заклади МОЗ України, Науково-дослідні установи МОЗ України, структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних управлінь, наукові медичні бібліотеки).