У рамках святкування Дня науки в Україні 16 травня був проведений семінар «На допомогу науковцю» за участю професорсько-викладацького складу університету та аспірантів. З вітальним словом до присутніх виступив завідувач відділу докторантури, аспірантури та клінічної ординатури проф. Булик Р.Є.

Провідний бібліотекар Данилова М.О. надала інформацію щодо базових та розширених можливостей пошуку наукової літератури на сайті бібліотеки БДМУ. Як підібрати видання для публікації? Про що говорить імпакт-фактор, квартиль та інші показники в Journal Citation Reports? Чи можна опублікуватися в міжнародному виданні безкоштовно? Як оформити перелік літератури? Про функціональні можливості платформ Web of Science, Scopus та багато іншої корисної інформації розповіла бібліотекар.

З презентацію сьогодення та перспективи лабораторії БДМУ виступив її завідувач Лахай Д.О., який розповів про оснащення проблемної лабораторії автоматизованим, комп’ютеризованим обладнанням, на якому можливо виконувати різні типи досліджень: гематологічні, загальноклінічні, широкий спектр біохімічних досліджень, медико-генетичні дослідження, основні показники гемостазу, електролітів, активність ферментів і гормонів, показники обміну білків, жирів, вуглеводів, тощо. У лабораторії науковці та студенти-гуртківці університету мають можливість виконувати фрагменти наукових досліджень та дисертаційних робіт.

Провідний фахівець з інтелектуальної власності доц. Махрова Є.Ю. повідомила про особливості набуття, здійснення та захист прав інтелектуальної власності, як складати та оформлювати документацію на одержання патентів та інших охоронних документів; проводити патентно-інформаційний пошук на світову новизну тощо.

Вітаємо наукову спільноту зі святом і бажаємо подальших вагомих наукових здобутків.