Шановні колеги!

У 2020 році продовжується оновлена серія безкоштовних вебінарів  про можливості Clarivate Analytics російською мовою.

Серія 1. Інструменти Clarivate для ефективної наукової діяльності
Вебінари серії 1 проводить Ірина Тіхонкова, к.б.н.

Пошукові можливості бази Web of Science Core Collection
Web of Science Core Collection: глибина архіву, відбір, можливості віддаленого доступу, відновлення кабінету користувача. Доступний контент: колекції журналів SCIE, SSCI, ANCI і ESCI, монографій і матеріали конференцій. Пошук і аналіз літератури, партнерств, журналів для публікації. Які фонди фінансували дослідження по вашій темі? Чи отримували вчені певної країни / організації гранти? Відкритий доступ. Платні та безкоштовні публікації. Як знайти матеріали не англійською. Збереження обраних результатів. Типові помилки при пошуку. Відповіді на питання слухачів.

– 12 травня, вівторок 8:00 (за київським часом)
– 13 травня, среда 10:00 (мск)
– 14 травня, понеділок 14:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації

Презентація досягнень вченого
Оцінка наукової діяльності. Основні наукометричних показники: коефіцієнт впливовості, індекс Хірша, CNCI і ін. Коректне і некоректне використання. Де і як втрачають вчені. Як знайти публікації вченого в Web of Science? Хто і де цитує мої роботи? Як можна збільшити цитованість робіт? Чи можна цитувати свої роботи? Самоархівування. Що вчений може і не може робити зі своєю публікацією. Роль і можливості авторських профілів Publons, ResearcherID, Orcid, Researchgate. Відповіді на питання слухачів.

– 12 травня, вторник 14:00 (мск)
– 13 травня, среда 8:00 (за київським часом)
– 14 травня, понеділок 10:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації
Публікаційна стратегія вченого
Мета і завдання публікації. Типи документів та їх функції. Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Публікаційний процес. Оцінка і підбір видання, де і як опублікуватися безкоштовно. JCR, MJL WoS CC – чим допоможуть ці ресурси? Терміни публікації. Структура експериментальної статті. Рецензування. Чому відхиляють статті. Що неприпустимо в науковій комунікації. Поширення публікації. Перевірка індексування видання в Web of Science Core Collection. Приклади хижацьких видань, як не стати їх жертвою. Відповіді на питання слухачів.

– 12 травня, вторник 10:00 (мск)
– 13 травня, среда 14:00 (мск)
– 14 травня, понеділок 8:00 (за київським часом)
>> Загальна сторінка реєстрації

 

Серія 2. Розширені можливості інформаційних інструментів Clarivate

Інформаційна платформа Web of Science і Russian Science Citation Index (спільний вебінар Clarivate Analytics і e-Library)
Web of Science – не тільки Core Collection! Огляд інформаційних баз на платформі Web of Science. Тематичні, регіональні та спеціалізовані бази даних наукової інформації. Особливості інформаційних пошуків в різних базах даних. Russian Science Citation Index (RSCI) – база даних найбільш впливових наукових журналів російською мовою на платформі Web of Science – спільний проект Clarivate Analytics і Наукової електронної бібліотеки (elibrary.ru). Як і хто відбирає наукові журнали для RSCI? Як проводиться моніторинг наукових журналів в RSCI?
Вебінари проводять: Валентин Богор, керівник відділу освітніх програм Clarivate Analytics, Павло Ареф’єв, керівник аналітичного відділу Наукової електронної бібліотеки.
Тривалість вебінару: 1,5 години.

– 20 травня, среда 10:00 (мск)
– 20 травня, среда 14:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації
Розширені можливості Web of Science і Kopernio
Можливості розширеного пошуку, логічні оператори і символи усічення, комбінування полів пошуку. Пошук по пристатейний літературі: оцінка цитованості журналу і непроіндексованої документів. Збереження історії пошуків і настройка сповіщень. Автоматичний пошук повних текстів за допомогою розширення Kopernio: налаштування доступу, зберігання публікацій, додавання записів в бібліографічні менеджери і формування посилань на документи. Віддалене звернення до передплати своєї організації.
Вебінари проводить Варвара Сосєдова.

– 18 травня, неділя 10:00 (мск)
– 19 травня, вторник 7:00 (за київським часом)
– 21 травня, субота 14:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації
Оцінка і планування активністю публікацій організації
Створення та корегування профілю організації Organization Enhanced. Створення звіту про публікаційній діяльності в Web of Science. Знайомство з аналітичним інструментом InCites: оновлений інтерфейс, показники, фільтри і порогові значення. Застосування InCites для порівняльної оцінки ефективності та продуктивності організацій, аналіз колаборацій. Створення базових і призначених для користувача звітів, експорт результатів з Web of Science Core Collection.
Вебінари проводить Варвара Сосєдова.

– 18 травня, неділя 14:00 (мск)
– 19 травня, вторник 10:00 (мск)
– 21 травня, субота 7:00 (за київським часом)
>> Загальна сторінка реєстрації

Серія 3: Практичні рекомендації по публікації в міжнародних журналах
Вебінари серії 3 проводить Валерія Курмакаева

Як навчитися розбиратися в міжнародних журналах
Показники якісного наукового видання. Імпакт-фактор і квартили. Формування списку тематичних видань для публікації за допомогою Web of Science, EndNote (Match), Journal Citation Reports, Master Journal List. Поняття хижацького (сміттєвого, несумлінного) журналу та його основні ознаки. Приклади хижацьких розсилок: як перевірити, куди вам запропонували надіслати статтю.

– 25 травня, неділя 8:00 (за київським часом)
– 26 травня, Вівторок 15:00 (мск)
– 27  травня, среда 11:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації
Можливості EndNote для роботи з бібліографією
Створення власної бібліографічної бази даних за допомогою EndNote Online. Сортування записів, створення груп і управління доступом до них. Використання шаблонів оформлення бібліографії. Використання модуля Cite-While-You-Write для Microsoft Word і створення списку літератури безпосередньо при написанні тексту.

– 25 травня, неділя 11:00 (мск)
– 26 травня, вторник 8:00 (за київським часом)
– 27  травня, среда 15:00 (мск)
>> Загальна сторінка реєстрації
Як підготувати публікацію для міжнародного журналу
Структура наукової статті. Практичні поради з написання основних розділів. Відмінні риси академічної англійської мови. Складання анотації. Написання заголовків. Вибір ключових слів. Очікування редактора. Основні причини відмов у публікації. Робота з правками рецензентів.

– 25 травня, неділя 15:00 (мск)
– 26  травня, вторник 11:00 (мск)
– 27  травня, среда 8:00 (за київським часом)
>> Загальна сторінка реєстрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *