ВУЕ

 

Шановні колеги!

Доводимо до Вашого відома, що зараз ведеться робота щодо створення Великої української енциклопедії (ВУЕ).

Вимоги та умови залучення :

– ВУЕ замовляє статті авторам;

– залучаються наукові, науково-педагогічні працівники, які є автори з науковими ступенями, проте авторами також можуть бути й аспіранти (у співавторстві з науковим керівником, або іншим фахівцем зі ступенем кандидата мед. наук, доктора мед. наук, доктора філософії з медицини чи біології).

– статті виходять у двох версіях: друкованій і портальній (звітуємо ними як окремими публікаціями – друкованою і електронною відповідно).

Інших умов, що здебільшого стосуються підготовки статей, досить багато, для загального уявлення про проєкт, просимо ознайомитися з порталом ВУЕ.

Наразі активно проходить робота над підготовкою літери Б. Потреба в таких статях, вони залежно від гасла можуть бути різних рівнів, від коротких (5 рівня) до більш розлогих 3-4 рівнів:

Бактеріологія, бактерії, бактерії баротолерантні, бактеріоліз, бактеріофаги, бактеріофаг лямбда, бактеріози, банк крові, банк тканин, бактероїди, бактеріологічна зброя, бактерицидні засоби, бактеріовловлювачі.

Фаховими, відповідно до наказу МОН вважаються лише статті 1-2 рівнів (20-40 тис. знаків).

Подаються такі рівні статей:
Перший рівень — 20-40 тис. друкованих знаків
Другий рівень — 7-20 тис. друкованих знаків
Третій рівень — 4-7 тис. друкованих знаків
Четвертий рівень — 2-4 тис. друкованих знаків
П’ятий рівень — 500-2 тис. друкованих знаків.

Щодо того, як звітувати статтями ВУЕ науковим і науково-педагогічним працівникам університетів і для чого потрібна співпраця з ВУЕ:

  1. Проєкт ВУЕ веде Державна наукова установа “Енциклопедичне видавництво”, відповідно, університети включають до звіту відомості про співпрацю з науковими установами. Державна наукова установа “Енциклопедичне видавництво” може укласти договір про співпрацю за умови, що ця співпраця буде реальна, а не формальна.
  2. Статті ВУЕ включають в індивідуальні рейтинги працівників, додають в самооцінку.
  3. Портал ВУЕ – освітній ресурс, тому статтями опублікованими на порталі звітують як наповненням освітніх ресурсів.
  4. Наукові працівники звітують статтями ВУЕ також у такому пункті звітності, як співпраця зі ЗМІ.

З усіх питань звертатися до Людмили Володимирівни Зав’ялової на цю пошту l.zavialova7@gmail.com, яка тимчасово модерує медичний напрям разом з основним – біологічним.

 

Методичні рекомендації – ВУЕ-Онлайн

Методичні рекомендації з підготовки ВУЕ

Пам`ятка автору.

ОСТ схеми енциклопедичних статей

Щеплення_Ел_приклад