Вітаємо науковців Буковинського державного медичного університету з Міжнародним днем інтелектуальної власності

Щорічно, починаючи з 2001 року, 26 квітня відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності (World Intellectual Property Day). Генеральна Асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ, World Intellectual Property Organization, WIPO) на засіданні у вересні 2000 року прийняла рішення про заснування цього свята. Датою для нього вибрали 26 квітня, оскільки в цей день була заснована організація WIPO, яка покликана сприяти охороні та розвитку інтелектуальної власності в усьому світі, і як спеціалізована установа ООН з питань творчості та інтелектуальної власності, веде свою діяльність насамперед на розширення і розвиток збалансованої та доступної міжнародної системи інтелектуальної власності.

Цьогоріч Міжнародний день інтелектуальної власності присвячений світу спорту. ВОІВ була обрана тема «У боротьбі за золото: інтелектуальна власність і спорт».

Незважаючи на жахливі трагічні події, які спіткали нашу квітучу і таку незламну державу, науковці БДМУ наполегливо та віддано продовжують вносити свої здобутки у банк всеукраїнського наукового інноваційного надбання.

Згідно щорічного рейтингу медичних університетів України на протязі декількох років Буковинський державний медичний університет знаходився у трійці лідерів; та за останній звітний період, не зважаючи на суттєві зміни в законі України про патентування, наш університет посів третю позицію! Пишаємося вами, наші науковці!

Сприяння здоровому розвитку та надія на захищене медициною майбутнє – це найголовніший напрямок життя будь-якої держави. Ми абсолютно впевнені в перемозі нашої Батьківщини і пишаємося яскравими постатями БДМУ, які патентуючи свої передові розробки та інновації, беруть активну участь у процвітанні та розвитку нашої країни, створюючи потужне підґрунтя для довголіття наступних поколінь нашого народу.